Praktijk locatie

Medisch Centrum Het Gildenhuis
Gildenveld 83, 3892 DE, Zeewolde
www.hetgildenhuis.nl

 

PodoCare
Tel: 06 24201590
info@podocare.net

 

Podologie

Podologie, letterlijk voetkunde, is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen, voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De therapie bestaat uit het adviseren, het voorkomen en bestrijden van klachten en het toepassen van corrigerende, ondersteunende of beschermende technieken aan de voet zoals ortheses (siliconen hulpmiddelen) en therapiezolen.

Een registerpodoloog behandelt o.a. voorvoetklachten, hielklachten, hielspoor, teenafwijkingen en houdingsklachten veroorzaakt door een afwijkende stand van de voeten. Bij systeemziekten zoals reuma of diabetes die vaak gepaard gaan met voetklachten kan een podoloog voor aangename voorzieningen zorgen. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van risico’s bij de kindervoet in de groei.

Het beroep podoloog is niet beschermd, de naam registerpodoloog is daarentegen wel beschermd. Een registerpodoloog staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP. Deze landelijke organisatie voor de podologie, beheert de registers van ingeschreven podologen die aan de door de organisatie gestelde eisen voldoen. Een registerpodoloog moet breed opgeleid zijn en beoordeelt voor iedere patiënt afzonderlijk hoe deze het best behandeld kan worden.