Praktijk locatie

Medisch Centrum Het Gildenhuis
Gildenveld 83, 3892 DE, Zeewolde
www.hetgildenhuis.nl

 

PodoCare
Tel: 06 24201590
info@podocare.net

 

Podologie en reuma

De exacte cijfers zijn niet bekend, maar na schatting zijn er ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten in Nederland. Een groot gedeelte van deze mensen zijn reumapatiënt.
Er zijn ongeveer 200 verschillende soorten reuma bekend.
Iedere vorm van reuma heeft zijn eigen oorzaken, klachten en behandeling, maar bij vrijwel alle vormen ontstaan er voetklachten.

Bij diverse vormen van reuma kan door de ontstekingsprocessen de vorm van de voet blijvend veranderen. Door de veranderde voetvorm kunnen er pijnlijke drukpunten ontstaan of zelfs verstijving van de gewrichten in de voet.
Met therapiezolen kunnen pijnlijke plekken vrij gelegd worden zodat de pijnklachten verminderen.

Ook voor reumatische klachten is de juiste schoenkeuze erg belangrijk. Een goede stevige hielomsluiting, soepel leer zonder stiksels of naden en een stijve loopzool waarbij de neus enigszins omhoog staat. Soms zijn ook goede confectieschoenen niet meer voldoende en zal er verder gekeken moeten worden of u in aanmerking komt voor (semi) orthopedisch schoeisel.

Doordat reuma de voetvorm kan veranderen kunnen er likdoorns ontstaan of kunt u problemen ondervinden met het knippen van de nagels. Laat uw voeten dan geregeld behandelen door een medisch pedicure of een pedicure met reumatische aantekening.